Otklopno-klizna balkonska vrata

Otklopno-klizna balkonska vrata

Istančan dizajn. Visoka funkcionalnost. Dugotrajnost. To su osnovne karakteristike PVC kliznih stijena napravljenih iz TROCAL profila. Idealne su za Vaše terase i balkone. Zadivit će Vas svojom stabilnošću i odličnom izolacijom.

Ukupan otvor podijeljen je na dva dijela od kojih je jedan fiksan, dok drugi, na kojem je krilo, možete otklopiti ili kompletno otklizati na fiksni dio.

Unutrašnjost Vaše kuće i Vaša terasa tako postaju jedinstven prostor.

PremiDoor

PremiDoor sistemi

PremiDoor, pomično-klizna vrata od profine-a omogućavaju Vam veoma velike otvore, kao npr. za područje vrta i terase, tako da ih fleksibilno možete uređivati. Prostorije za stanovanje se otvaraju prema vrtu, terase postaju prostorije za stanovanje.

PremiDoor je premium proizvod. On osvaja svojom vitkom linijom, svojim beskonačnim karakterom i svojim tehničkim obilježjima: najbolje vrijednosti kod toplotne i zvučne izolacije, stabilnost i dihtovanje se takođe podrazumijevaju kao sigurna funkcija uz kvalitetan komfor usluge.

Različite varijante izvedbi i neobične veličine – sa veličinom krila do 3,0 m širine i 2,5 m visine – nude najbolje uvjete za Vašu individualnu arhitekturu.

Lagano i tiho pomjeranje pomičnih elemenata je još jedno posebno obilježje PremiDoor-a, koji je razvijen na bazi savremenog 70mm-skog sistema profila.

Sa PremiDoor-om sprovode se jedinstvene ideje na Vašem objektu.

PremiLine

PremiLine sistemi

On se dokazuje svojom lakoćom i nečujnošću. Pomoću mnogih tehnički rafiniranih riješenja nastao je dugotrajan, siguran i prije svega komforan sistem kliznih vrata.Jačina PremiLine-a se pokazuje u detalju. Sistem kliznih vrata se specijalno prilagodio regionalnim potrebama, kao i zahtjevima specifičnim za neku zemlju.

Tako se npr. za Englesku integrirao prostor za ubacivanje pošte ili posebno dragocjena gornja daščica od plemenitog metala, koja sistemu pruža nečujno pomjeranje i istovremeno daje kvalitetnu ljepotu.Dodatna prednost PremiLine-a je sredina sa aluminijskim ojačanjem sa drškom za potpuno otvaranje. Ona nudi veliku stabilnost, sigurnost i dihtovanje. Tako se mogu realizirati veće površine prozora i kliznih elemenata, nego što je to bio ranije slučaj.

Također se mislilo i na ugradnju tih velikih elemenata. Tako se vanjski okvir može zavariti ili alternativno mehanički spojiti na licu mjesta. Problemi sa uskim stepenicama time pripadaju prošlosti.Pored mnogih inovativnih novina KBE PremiLine sistem kliznih vrata je kompatibilan sa svim 70mm-skim sistemima prozora i RolaPlus-PVC ugradbenim kutijama.Sve u svemu su to neke male prednosti sa jedne velike liste.

Zbog toga je KBE uvjeren u to, da čini pravi korak sa uvođenjem na tržište novog sistema kliznih vrata i time kupce, kao i prerađivače komforno vodi u budućnost.

Harmo

Harmo stijena

PVC Harmo stijene su vrhunsko rješenje ako u ljetnim danima želite Vaš dnevni boravak ili terasu spojiti s vrtom.

Višekrilna PVC harmo stijena funkcionira kao niz balkonskih vrata.

U izvedbi sistema otvaranje krila 3 + 1, 5 + 1 i sl., jedna uvijek možete otvoriti otklopno-zaokretno i koristiti kao standardna balkonska vrata za izlaz na balkon ili terasu.

Ostala krila jednostavno možete u cjelosti odgurati u drugu stranu i tako dobiti maksimalnu veličinu otvora.